PSG neemt koppositie voor minimaal een dag over van Lille na solide winstpartij

24-04-2021 18:53 Laatste update: 18:59
8

Paris Saint-Germain mag zich voor in ieder geval een dag koploper van Frankrijk noemen. De Parijzenaren boekten op bezoek bij FC Metz een solide overwinning, terwijl titelconcurrent Lille OSC zondagavond pas in actie komt.

PSG begon sterk aan het duel, doordat uitblinker Kylian Mbappé na vier minuten al de 0-1 maakte. In de rest van de eerste helft domineerde Paris Saint-Germain de wedstrijd en creërde het een aantal goede kansen. Toch wist de formatie van Mauricio Pochettino in het eerste bedrijf niet meer te scoren. In de tweede helft kreeg Paris al snel de deksel op de neus. Nog geen minuut nadat de wedstrijd weer was hervat, schoot Fabien Centonze de thuisploeg weer op gelijke hoogte: 1-1.

Nog geen kwartier later stond Mbappé weer op, al kreeg hij daar ook wat hulp van Metz-doelman Alexandre Oukidja bij. Mbappé schoot op de rand vanaf de zestien hard op het doel. De bal kwam echter recht op keeper Oukidja af. De 32-jarige Fransman liet de bal alleen door zijn handen glippen, waardoor Mbappé scoorde: 1-2. In het absolute slot van de wedstrijd vergrootte invaller Mauro Icardi de marge nog. De Argentijn tekende vanaf de strafschopstip voor de 1-3.

Door de overwinning gaat PSG dus weer even aan kop in de Ligue 1. Zondagavond speelt concurrent Lille de kraker tegen het Olympique Lyon van Memphis Depay. Lille moet die wedstrijd winnen, om de koppositie weer over te nemen van Paris Saint-Germain.