Buijs hekelt arbitrage na duel met PSV: 'Kom op zeg, als je dat niet ziet...'

Buijs hekelt arbitrage na duel met PSV: 'Kom op zeg, als je dat niet ziet...'

25-04-2021 07:45
125

FC Groningen-trainer Danny Buijs hekelt de arbitrage na het duel met PSV van zaterdagavond. Scheidsrechter Jeroen Manschot moest meerdere keren een beroep doen op VAR Kevin Blom. Iets té vaak, zo is de mening van Buijs.

"Het is goed dat de VAR er is. Als er foute beslissingen gemaakt worden, moeten die teruggedraaid kunnen worden", begint Buijs na de 1-0 nederlaag tegen PSV voor de camera van de NOS. "Maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat er vanaf nu elke wedstrijd zes of zeven VAR-momenten nodig zijn. Als het echt een close call is, dan begrijp ik het."

De Groningen-trainer pakt de afgekeurde goal van Eran Zahavi, na een voorzet van Denzel Dumfries, als voorbeeld. "Met die bal over de lijn, bij die goal die afgekeurd wordt... Kom op zeg, als je dat niet ziet als grensrechter. Als je daar al een VAR voor nodig hebt, dan gaat een voetbalwedstrijd geen negentig minuten meer duren maar drie uur."

Buijs begrijpt dat er af en toe gebruik moet worden gemaakt van de VAR, maar vond de bijdrage van de videoscheidsrechter tegen PSV wel erg extreem. "Wij maken ook fouten, dat is menselijk. Ik maak ze ook elke week. Maar er moet wel een bepaald niveau zijn. Het moet niet zo zijn dat de VAR voor dit soort momenten gebruikt wordt", sluit hij af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie