Makkelie krijgt opnieuw goed nieuws en mag ook Champions League-kraker fluiten

Makkelie krijgt opnieuw goed nieuws en mag ook Champions League-kraker fluiten

25-04-2021 12:32 Laatste update: 12:46
17

Danny Makkelie heeft opnieuw een eervolle opdracht gekregen. De scheidsrechter uit Dordrecht werd woensdag – samen met Björn Kuipers – geselecteerd voor het EK en mag komende week ook in de halve finale van de Champions League fluiten.

Real Madrid en Chelsea openen dinsdagavond hun tweeluik, met als inzet een plek in de Champions League-finale. Makkelie is door de UEFA uitgezonden naar het Estadio Alfredo Di Stéfano om de heenwedstrijd in goede banen te leiden. Hessel Steegstra en Jan de Vries – de vervanger van de veelbesproken Mario Diks – assisteren hem langs de lijn en Kevin Blom en Jochem Kamphuis vormen het VAR-team.

Vrijdagavond was Makkelie nog actief in Tilburg, tijdens de klederkraker tussen Willem II en RKC Waalwijk. Zijn meest opvallende wapenfeit was de gele kaart die Willem II-trainer Zeljko Petrovic vlak voor tijd kreeg. De Montenegrijn liep het veld in terwijl RKC voor zijn neus een vrije trap mocht nemen en vreesde even dat het een rode kaart zou opleveren. Makkelie hield het echter bij geel. "Ik vind het klasse van Makkelie dat hij mij geen rood heeft gegeven", liet Petrovic na afloop weten.