'Ongekende deal in trainerswereld: Bayern München en RB Leipzig zijn het eens'

'Ongekende deal in trainerswereld: Bayern München en RB Leipzig zijn het eens'

26-04-2021 22:34 Laatste update: 22:41
80

Witte rook is in zicht: Bayern München en RB Leipzig zijn het nagenoeg eens over de overgang van Julian Nagelsmann naar de Duitse recordkampioen. 

De Westdeutsche Allgemeine Zeitung pakte maandagmiddag al uit met het nieuws dat een deal in de maak is en ook BILD en transferspecialist Fabrizio Romano doen daar nog een schepje bovenop. Beide partijen zijn het zo goed als eens. Bayern gaat een transfersom van vijftien miljoen euro betalen aan Leipzig. Door bonussen kan dat oplopen tot twintig miljoen euro, voor trainersbegrippen een ongekende deal.

Volgens BILD en Romano tekent Nagelsmann tot 2026 bij de club waar hij volgens de boulevardkrant altijd een zwak voor had. Over het salaris wordt niets gemeld, WAZ meldde dat het om acht miljoen euro per jaar gaat.

Flick
Bayern zocht een opvolger voor de zeer succesvolle Hansi Flick, die zes prijzen in de wacht wist te slepen. Hij ligt niet op één lijn met de Duitse clubleiding en kondigde onlangs zijn vertrek aan, al ging Bayern daar niet meteen mee akkoord. Nu Nagelsmann klaar staat om in te stappen, is Bayern bereid om het contract van Flick te ontbinden. Hij gaat Joachim Löw opvolgen en wordt bondscoach van Duitsland.