Van der Meijde hoopt op Ekkelenkamp-stap: 'Zal het daar naar zijn zin hebben'

Van der Meijde hoopt op Ekkelenkamp-stap: 'Zal het daar naar zijn zin hebben'

27-04-2021 09:55 Laatste update: 10:00
35

Andy van der Meijde hoopt dat Jurgen Ekkelenkamp volgend seizoen alsnog de overstap gaat maken naar FC Twente. De Enschedeërs wilden de Ajax-middenvelder dit seizoen op huurbasis naar de Grolsch Veste halen, maar daar werkte Ajax niet aan mee.

Van der Meijde speelde tijdens zijn actieve carrière voor Twente en Ajax en denkt dat de club uit het oosten van het land goed bij Ekkelenkamp zou passen. "Hij is nog erg jong, ik denk dat het een grote versterking zou zijn voor Twente", vertelt Van der Meijde bij VoetbalTijd.

"Ik denk ook dat hij het naar zijn zin zal hebben bij Twente", vervolgt Van der Meijde. "Ze hebben een mooi stadion en het publiek staat er altijd achter. Dan kan hij dat gevoel weer krijgen, van het elke week een wedstrijd spelen. Dat is erg belangrijk voor zo'n jongen, ik hoop dat hij naar Twente gaat."

Of Ajax volgend seizoen wél mee wil werken aan een verhuur is afwachten. Twente probeerde het voor dit seizoen ook, maar de Amsterdammers wilden Ekkelenkamp binnenboord houden. De middenvelder komt echter nauwelijks aan spelen toe in het eerste elftal.