Update: Red Bull Salzburg komt met reactie: 'De gesprekken zijn opgestart'

Update: Red Bull Salzburg komt met reactie: 'De gesprekken zijn opgestart'

28-04-2021 21:27 Laatste update: 21:26
110

Jesse Marsch moet de nieuwe trainer worden van RB Leipzig. Marsch wordt in Duitsland de opvolger van Julian Nagelsmann, die naar Bayern München is vertrokken. Ook Erik ten Hag was een kandidaat voor Leipzig.

Volgens Zwitserse media en transferspecialist Fabrizio Romano heeft Marsch de beste papieren om de nieuwe trainer te worden van Leipzig. De 47-jarige Amerikaan komt uit het Red Bull-concern en is dus geen onbekende voor de club. Bovendien was hij onder Ralf Rangnick al eens assistent bij Leipzig.

Marsch verkaste in 2018 naar Duitsland nadat hij in Amerika trainer was bij de Amerikaanse nationale ploeg (als assistent), Montreal Impact en New York Red Bulls. Sinds 2019 is hij de trainer van Red Bull Salzburg. In zijn eerste seizoen in Oostenrijk won hij de dubbel. 

Ten Hag
Volgens Romano was Ten Hag kandidaat om de nieuwe trainer te worden van Leipzig. De 51-jarige Tukker werd ook in verband gebracht met Eintracht Frankfurt en Borussia Mönchengladbach. Hij schijnt nu hoog op de lijst te staan bij Tottenham Hotspur.

Update: Het machtsvacuüm bij RB Leipzig is na 24 uur alweer opgevuld, meldt Der KickerDie Roten Bullen gaan Marsch inderdaad overnemen van partnerclub Red Bull Salzburg: beide partijen hebben een overeenkomst bereikt. Marsch stond ook in de belangstelling van Eintracht Frankfurt en Tottenham Hotspur, maar gaat Nagelsmann opvolgen in Leipzig.

Update: Red Bull Salzburg wil niet bevestigen dat Marsch de nieuwe trainer RB Leipzig wordt, maar laat wel weten dat er gesproken wordt tussen de clubs. "Ik kan bevestigen dat de gesprekken met Leipzig zijn opgestart", zegt een woordvoerder tegen het Duitse SID.