'Bayern en Duitse bond sluiten compromis: oefenduel in ruil voor Flick-transfer'

'Bayern en Duitse bond sluiten compromis: oefenduel in ruil voor Flick-transfer'

Gepubliceerd: dinsdag 27 april 2021 om 22:10di 27-04-2021 om 22:10

De transfer van trainer Hansi Flick naar de Duitse nationale ploeg begint vorm te krijgen. Volgens de Münchener Abendzeitung kiest de DFB bovendien voor een creatieve afwikkeling van de deal met Bayern München.

Flick beschikt nog over een doorlopend contract bij Bayern, maar liet eerder al weten dat hij die verbintenis wil laten ontbinden. Der Rekordmeister ontvangt dus geen vergoeding voor Flick, terwijl het zelf diep in de buidel moet tasten voor opvolger Julian Nagelsmann. Beide partijen hebben nu voor een compromis gekozen, meldt de Münchener Abendzeitung: Bayern zal een oefenwedstrijd tegen de nationale ploeg spelen en de volledige opbrengst gaat naar de Bundesliga-koploper. Wanneer die wedstrijd gespeeld kan worden, is nog niet bekend: beide teams willen dat echter dit jaar nog doen.

De ontwikkelingen hebben elkaar deze week in razend tempo opgevolgd in Duitsland. Tien dagen nadat Flick zijn afscheid aankondigde, is Nagelsmann (RB Leipzig) gepresenteerd als opvolger. De DFB heeft inmiddels bevestigd dat het toenadering heeft gezocht tot Flick. De succestrainer was tussen 2006 en 2014 al assistent van bondscoach Joachim Löw, die na het EK afscheid neemt van Die Mannschaft.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws