Kuyt over viral kleedkamerspeech: 'Soms moet je als speler echt je lach inhouden'

Kuyt over viral kleedkamerspeech: 'Soms moet je als speler echt je lach inhouden'

28-04-2021 11:56
28

De trainerscarrousel in de Bundesliga is dinsdagavond ook in de Champions League-uitzending van Ziggo Sport ter sprake gekomen: Julian Nagelsmann verruilt RB Leipzig voor Bayern München, de Amerikaanse Red Bull Salzburg-trainer Jesse Marsch moet hem opvolgen. Marsch ging ooit viral met een kleedkamertirade, analist Dirk Kuyt denkt er het zijne van.

Red Bull Salzburg nam het in oktober 2019 op tegen Liverpool en verloor uiteindelijk met 4-3, nadat het nochtans met 3-0 achter was gekomen. Later lekten beelden uit van de speech van Marsch tijdens de rust. "Wie viel Fouls haben wir? Es is nicht ein f*cking Freundschaftspiel. Ja? Es ist ein f*cking Champions League-Spiel", liet hij onder meer weten.

Wedden

Meer odds

Die beelden gingen viral en werden dinsdagavond ook getoond in de Ziggo Sport-studio. Presentator Jack van Gelder zou 'geweldig in de slappe lach uitbarsten', liet hij weten. Kuyt kon hem niet geheel ongelijk geven. "Als coach moet je de spelers voor je winnen. Hier begeef je je wel op gevaarlijk ijs." Kuyt sprak uit eigen ervaring, na bijna twintig jaar profvoetbal. "Ik heb het zelf meegemaakt in de kleedkamer, soms moest je echt je lach inhouden."

Voor voormalig Oranje-maatje Wesley Sneijder gold hetzelfde. "Ik heb heel vaak met Wesley in de kleedkamer gezeten: er waren gewoon momenten dat ik niet naar hem moest kijken, want anders kreeg ik spontaan de slappe lach. Louis van Gaal? Nee, dat was anders. Dat was meer vanwege zijn uitspraken. Ook wel meerdere bondscoaches, maar dat vertel ik je straks wel", sloot hij af met een knipoog naar Van Gelder.