Halsema duidelijk, geen huldiging bij Ajax-titel: 'Voorbereidingen treffen'

Halsema duidelijk, geen huldiging bij Ajax-titel: 'Voorbereidingen treffen'

29-04-2021 15:12 Laatste update: 15:12
120

Mocht Ajax aankomende zondag officieel kampioen worden, dan vindt er geen huldiging plaats in Amsterdam. Dat heeft burgemeester Femke Halsema donderdagmiddag laten weten in de commissievergadering Algemene Zaken.

Dat meldt Het Parool. De krant citeert Halsema. "Er kunnen in de stad geen momenten plaatsvinden waarop de huldiging gevierd wordt", aldus de burgemeester van Amsterdam. "We zullen voorbereidingen treffen om mensen te ontmoedigen elkaar te treffen."

Waar er vorige week, tijdens de wedstrijd van Ajax tegen AZ, nog 7.500 supporters aanwezig waren in de Johan Cruijff Arena, blijft het stadion aankomend weekend leeg. Het is ook niet toegestaan dat groepen Ajax-fans zich buiten het stadion gaan verzamelen. Om dit te voorkomen, denkt het gemeentebestuur na over een alternatieve huldiging. 

"Ajax denkt na over een alternatieve huldiging. die op televisie te zien is", aldus Halsema. "Als stad zullen we, mocht Ajax officieel kampioen worden, zichtbaar maken hoe ongelofelijk trots we zijn op onze ploeg." De aankondiging dat de stadions aankomend weekend leeg zullen blijven, zorgt ook bij andere clubs voor verontwaardigde reacties.