Anticlimax in de Eredivisie: 'We hadden al wat dingen klaargezet'

Anticlimax in de Eredivisie: 'We hadden al wat dingen klaargezet'

Gepubliceerd: donderdag 29 april 2021 om 14:50do 29-04-2021 om 14:50

Laatste update: donderdag 29 april 2021 om 17:34do 29-04-2021 om 17:34

Het besluit van het kabinet om géén supporters toe te laten bij de aankomende speelronde in de Eredivisie is bij de thuisspelende clubs hard aangekomen. ADO Den Haag, Heracles Almelo en FC Utrecht balen als een stekker.

Tegen de verwachtingen in is besloten de stadions gedurende de 31ste speelronde dicht te houden, ondanks de nagenoeg vlekkeloos verlopen pilot van afgelopen weekend én het feit dat Fieldlab zelfs adviseerde om op te schalen. Donderdagmiddag kregen alle clubs het teleurstellende nieuws te horen.

"Het liefst spelen we altijd met publiek, maar het is een besluit van het kabinet. Dat moeten we accepteren", zegt een woordvoerder van ADO Den Haag tegen VoetbalPrimeur. "Op de achtergrond hadden we al dingen klaargezet voor als we met publiek zouden spelen, maar helaas mag het niet zo zijn."

ADO speelt aankomend weekend thuis tegen Feyenoord en had de steun van het publiek wel kunnen gebruiken. De club bungelt aan een zijden draadje en is bijna gedegradeerd. "Voetbal mét supporters is natuurlijk altijd beter", klinkt het.

Ook Heracles is teleurgesteld. "Vanzelfsprekend vinden we het jammer. We waren voorbereid op de kaartverkoop. Het bestelproces was al gestart. Omdat het zo kortdag was, moesten we ook wel. Het is heel jammer, we hadden heel graag de supporters erbij gehad."

Algemeen directeur Thijs van Es spreekt via de officiële kanalen van FC Utrecht van 'een enorme domper'. "Alles stond in de steigers, iedereen was er helemaal klaar voor om coronaproof te genieten van een voetbalwedstrijd. Afgelopen weekend is aangetoond dat de clubs wedstrijden op een goede, coronaproof, manier kunnen organiseren."

"Zeker gezien de voorbereidingen die gedaan zijn en de termijn waarop dit besloten is, kunnen we niet anders dan de conclusie trekken dat het besluit buitengewoon teleurstellend is. We zetten ons volledig in om bij de thuiswedstrijd tegen PSV wel publiek welkom te mogen heten", zegt hij.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Snap jij het besluit van de overheid?

Ja
32%
Nee
68%
(2738 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws