Feyenoorder Bijlow krijgt Eredivisie-prijs, Ajax hofleverancier in sterrenelftal

Feyenoorder Bijlow krijgt Eredivisie-prijs, Ajax hofleverancier in sterrenelftal

30-04-2021 15:12
68

De maandprijzen van de Eredivisie gaan naar Feyenoord en Ajax. Justin Bijlow is uitgeroepen tot Speler van de Maand april, Jurriën Timber is verkozen tot Speler van de Maand U21. In het Elftal van de Maand is Ajax hofleverancier.

Bijlow heeft volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd. De 23-jarige doelman, weer fit na blessureleed, hield vijftien van de zestien schoten in april tegen en noteerde twee clean sheets. De enige tegengoal kwam van ploeggenoot Leroy Fer tegen FC Utrecht. Het is de eerste keer dat Bijlow is uitgeroepen tot Speler van de Maand.

De prijs voor het grootste Eredivisie-talent van april gaat naar Timber. Het is de eerste individuele prijs voor de negentienjarige verdediger, die in alle vier Eredivisie-wedstrijden van Ajax in april aan de aftrap stond. Timber won 21 van zijn 34 persoonlijke duels en was de jongste speler die minstens 60 procent van zijn duels won.

Ajax is met vier spelers hofleverancier in het Elftal van de Maand. Naast Timber hebben Davy Klaassen, Lisandro Martínez en Edson Álvarez een plek in het elftal verdiend. Feyenoord en de verrassing van de afgelopen weken, FC Emmen, volgen met twee spelers. PSV, Vitesse en FC Utrecht leveren elk één speler.

Elftal van de Maand: Bijlow; Timber, Bazoer, Martínez, Max; Álvarez, Klaassen, Peña; Berghuis, De Leeuw, Kerk.