NAC reageert, trainer Steijn alsnog in quarantaine: 'Uit respect voor iedereen'

NAC reageert, trainer Steijn alsnog in quarantaine: 'Uit respect voor iedereen'

30-04-2021 22:38
33

Maurice Steijn gaat tóch in thuisquarantaine na zijn zakenreis naar Ibiza van afgelopen week. De NAC Breda-trainer zou in eerste instantie voor de groep staan tijdens de wedstrijd tegen NEC van aanstaande maandag, maar de club en trainer komen hier toch op terug. 

Dat maakt NAC via de officiële kanalen bekend. Steijn gaat vijf dagen in thuisquarantaine en mist daardoor de wedstrijd tegen NEC. 'Bij nader inzien heeft de clubleiding besloten om de regels rondom reizen binnen Europa en het bijbehorende quarantaine advies op te volgen', stelt NAC op de clubwebsite. 'Ondanks de gevolgde protocollen en het strenge regime binnen de club heeft de club desondanks besloten geen uitzondering op de regel te willen zijn.'

Wedden

Meer odds

Algemeen directeur Mattijs Manders licht de beslissing van de club verder toe. "We hebben ons besluit om Maurice deze dagen in nauw contact met de groep te laten samenwerken heroverwogen, ondanks een positief advies van de instanties. Wij vinden het belangrijk om een goed voorbeeld te zijn voor anderen, uit respect voor iedereen. Uiteraard willen wij geen enkel gezondheidsrisico creëren, hoe minimaal ook. We dachten er verstandig aan te doen om strikt de formele lijn te volgen, maar zijn toch tot inzicht gekomen dat dit het beste besluit is."

Hans Visser staat tijdens de laatste voorbereidende trainingen voor de groep, evenals bij de wedstrijd van aanstaande maandag.