'Steijn gaat niet in quarantaine na zakenreis: coach gewoon op bank tegen NEC'

'Steijn gaat niet in quarantaine na zakenreis: coach gewoon op bank tegen NEC'

29-04-2021 18:38
52

NAC-trainer Maurice Steijn zit maandagavond 'gewoon' op de bank tijdens het duel met NEC. De 47-jarige oefenmeester vloog afgelopen week voor zaken naar Ibiza, maar gaat na zijn tripje niet in quarantaine.

Met dat nieuws pakt BN/De Stem donderdagavond uit. Steijn gaat niet in quarantaine na zijn reis naar Spanje, hoewel de overheid duidelijk adviseert om vijf tot tien dagen in isolatie te gaan. In een verklaring reageert NAC dat Steijn op Ibiza elke dag een sneltest heeft afgenomen. Ook vindt KNVB dat Steijn verantwoord kan coachen, waardoor hij aanwezig mag zijn bij het treffen met NEC van maandag. Zaterdag geeft Steijn voor het eerst sinds zijn reis weer training aan de NAC-selectie.

Als Steijn wel had besloten om in quarantaine te gaan, dan zou hij de komende dagen geen training meer mogen geven én zou hij het duel met NEC moeten missen. Dat is dus echter niet aan de orde. De kritiek op Steijn vanuit de NAC-achterban nam de laatste weken al toe, vanwege de mindere resultaten. Door zijn zakenreis naar Ibiza is die kritiek nog meer toegenomen.