Koeman snapt niks van schorsing: 'Hoelang word je geschorst bij échte belediging?'

Koeman snapt niks van schorsing: 'Hoelang word je geschorst bij échte belediging?'

01-05-2021 15:17
34

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman gelooft na de pijnlijke nederlaag tegen Granada nog steeds in de landstitel. De Nederlandse oefenmeester weet zeker dat zijn ploeg kampioen wordt, als de laatste vijf competitieduels gewonnen worden. Koeman reageert ook op zijn schorsing van twee duels.

"Als we alle vijf resterende wedstrijden winnen, dan ben ik ervan overtuigd dat we kampioen zijn", vertelt Koeman op de persconferentie voor het treffen met Valencia. "De nederlaag tegen Granada (1-2, red.) was teleurstellend, het was een gemiste kans. Er is alleen geen tijd om te treuren. We zijn nog steeds in de race om LaLiga te winnen. Er zijn wel dingen die nog beter moeten. Daar hebben we over gesproken."

Wedden

Meer odds

Ook de rode kaart van Koeman tegen Granada kwam ter sprake, waardoor hij twee duels geschorst is. De Nederlandse oefenmeester kreeg een rode prent nadat hij zijn woede richtte op de vierde official. "Dit is een erg overdreven straf voor het roepen van wat een figuur. Hier krijg je twee wedstrijden schorsing voor... Hoelang word je dan geschorst als je iemand écht beledigt? Het is overdreven en we zijn het er niet mee eens. Daarom gaan we in beroep. Zondag ben ik in het stadion, maar niet op de bank. We hebben een goede technische staf die dat kan opvangen."

Barcelona gaat zondag op bezoek bij Valencia. De aftrap van het duel staat om 21.00 uur gepland. Alfred Schreuder zal naar alle waarschijnlijkheid de taken van Koeman overnemen op de bank.