'St. Juste wil na twee seizoenen weg bij Mainz, interesse van meerdere clubs'

'St. Juste wil na twee seizoenen weg bij Mainz, interesse van meerdere clubs'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 07:51ma 03-05-2021 om 07:51

Laatste update: maandag 3 mei 2021 om 08:30ma 03-05-2021 om 08:30

Jeremiah St. Juste gaat na dit seizoen waarschijnlijk vertrekken bij 1. FSV Mainz 05. De 24-jarige verdediger wil graag de volgende stap in zijn loopbaan zetten. Onder meer Bayer Leverkusen zou interesse hebben in St. Juste.

Dat meldt het Duitse Sport 1. Volgend het medium heeft St. Juste zich in de kijker gespeeld bij meerdere grote clubs. Naast Leverkusen, wordt gesteld dat de Premier League ook 'erg interessant' is voor de Nederlander. Mainz heeft echter nog geen concrete aanbieding ontvangen voor St. Juste. De huidige nummer twaalf van de Bundesliga wil tussen de vijftien en twintig miljoen euro zien voor de voormalig speler van Feyenoord en sc Heerenveen.

Afgelopen winter heeft St. Juste de clubleiding van Mainz al geïnformeerd over zijn vertrekwens. De multifunctionele verdediger ligt nog tot medio 2023 vast bij Mainz en heeft een transferclausule in zijn contract. De transfersom die in die clausule staat, is alleen niet meer marktconform door de coronapandemie. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat een club de optie zal activeren.

St. Juste is nu bezig aan zijn tweede seizoen in Duitsland. Dit seizoen is de geboren Groninger vrijwel altijd verzekerd van een basisplek. Van de dertig competitieduels die Mainz tot dusver speelde, miste St. Juste er maar twee door een blessure. St. Juste maakt ook kans op een uitverkiezing op het komende EK met Oranje: de vorige interlandperiode behoorde hij (voor het eerst) tot de selectie van bondscoach Frank de Boer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws