PSV en Utrecht benadeeld, erkent Van Egmond: 'Dit is een kleine evaluatie waard'

PSV en Utrecht benadeeld, erkent Van Egmond: 'Dit is een kleine evaluatie waard'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 12:36ma 03-05-2021 om 12:36

KNVB-scheidsrechtersbaas Dick van Egmond erkent dat zijn mannen tijdens de 31ste speelronde van de Eredivisie niet soeverein hebben gefloten. PSV had een penalty moeten krijgen na een handsbal van Jan-Paul van Hecke (sc Heerenveen).

"We zijn het in de studio eigenlijk nooit eens met handsballen, maar dit vonden Kenneth, Arnold en ik duidelijk", zegt presentator Jan Joost van Gangelen, terwijl te zien is dat Van Hecke de bal op de arm krijgt. "Een klassieke handsbal", zegt Bruggink. "Die VAR... Dit is de makkelijkste handsbal die ik de afgelopen tijd heb gezien."

Scheidsrechter Allard Lindhout én de VAR lieten het moment echter lopen. "Ik moet zeggen dat ik ook denk dat dit een handsbal is, dus daar zijn we snel uit", zegt Van Egmond bij ESPN.

Ook bij FC Utrecht - Willem II werd volgens Van Egmond een penalty over het hoofd gezien: Sven van Beek duwde Sander van de Streek, maar kwam ermee weg. "Heel eerlijk gezegd heb ik me ook afgevraagd waarom er geen penalty wordt gegeven, dus dit is wel een kleine evaluatie waard", zegt hij. "Ik vind het ook een strafschop."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws