'Als Joey zich bij Ajax, PSV of Feyenoord zó manifesteert, komen de clubs vanzelf'

'Als Joey zich bij Ajax, PSV of Feyenoord zó manifesteert, komen de clubs vanzelf'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 16:49ma 03-05-2021 om 16:49

Joey Veerman moet in Nederland blijven voetballen. Dat zegt Robert Molenaar, de trainer die hem in 2016 liet debuteren bij FC Volendam. De oefenmeester spreekt zich in de Engelse pers uit tegen een buitenlandse transfer.

Rangers zou naar verluidt geïnteresseerd zijn in de spelmaker van sc Heerenveen. Als het aan Molenaar ligt, gaat zijn voormalig protegé daar niet naartoe. "Als hij mijn advies zou vragen, zou ik hem zeggen dat hij naar een topclub in Nederland moet gaan en nog niet naar het buitenland", zegt de Volendammer tegen FourFourTwo. "In Nederland kan hij zich beter ontwikkelen."

In het buitenland wordt volgens Molenaar te veel druk op een nieuwe speler gelegd. "Je weet dat je niet alleen beoordeeld wordt op je kwaliteit, maar ook op je transfersom en wat je daarvan op het veld laat zien. Als hij in Nederland blijft, kan hij in vertrouwde omgeving doorontwikkelen en ik denk dat dat voor hem het beste is."

Mocht Veerman het ook in de Nederlandse top bewijzen, dan voorspelt zijn voormalig trainer een mooie toekomst. "Als hij zich zo weet aan te passen bij Ajax, PSV of Feyenoord zoals hij bij Heerenveen deed, dan zullen er snel veel meer teams zijn die hem willen hebben. Toen hij naar de Friese club ging waren er twijfels, maar toen was hij ook meteen de beste speler."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws