Breaking news

Atlético slaat aanval Barça af, maar moet in spanning naar tweede kraker kijken

Pochettino denkt niet aan comeback tegen Ajax voor kraker: 'Andere dynamiek'

Pochettino denkt niet aan comeback tegen Ajax voor kraker: 'Andere dynamiek'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 19:36ma 03-05-2021 om 19:36

Mauricio Pochettino wil de klus waar Paris Saint-Germain dinsdag voor staat, niet vergelijken met eenzelfde soort comeback die hij als manager van Tottenham Hotspur tegen Ajax moest maken. PSG moet tegen Manchester City een 1-2 nederlaag goed maken, om door te kunnen naar de Champions League-finale.

In 2019 trof Pochettino als trainer van Tottenham Ajax in de halve finale van de Champions League. Het verdere verhaal is waarschijnlijk bekend: Ajax won de heenwedstrijd met 0-1, maar zag Tottenham op ongelofelijke wijze nog de finale halen in Amsterdam. Op bezoek in Manchester moet Pochettino met PSG waarschijnlijk op soortgelijke wijze stunten, om wederom de Champions League-finale te halen. Toch wil de Argentijn de twee situaties niet vergelijken. "Dat was twee jaar geleden en totaal verschillend. De dynamiek zal anders zijn", vertelt hij op de persconferentie.

"Ten eerste zijn er geen fans. De beleving is belangrijk in het voetbal, maar door de huidige werkelijkheid is die totaal anders", stelt Pochettino, die toch verwacht dat zijn spelers ook zonder fans gemotiveerd zullen zijn om de finale te halen. "We hebben een probleem als onze spelers of die van City gemotiveerd moeten worden om een halve finale te spelen. We moeten eens goed praten als dat gebeurt! De motivatie is er, de spelers spelen graag op dit podium en niemand wil eruit geknikkerd worden", besluit Pochettino.

De aftrap van de kraker tussen Manchester City en Paris Saint-Germain staat dinsdagavond om 21.00 uur op het programma. De uiteindelijke winnaar van dit tweeluik zal het in de Champions League-finale opnemen tegen Real Madrid of Chelsea. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws