Breaking news

Atlético slaat aanval Barça af, maar moet in spanning naar tweede kraker kijken

Van der Gijp over Ajax-tirade Driessen: 'Zijn schoonvader lag op de IC'

Van der Gijp over Ajax-tirade Driessen: 'Zijn schoonvader lag op de IC'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 22:04ma 03-05-2021 om 22:04

Laatste update: maandag 3 mei 2021 om 22:12ma 03-05-2021 om 22:12

René van der Gijp heeft maandagavond kort gereageerd op de tirade van Valentijn Driessen na de kampioenshuldiging van Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf schreef zondag een vernietigende column en noemde het feest bij de Johan Cruijff Arena 'een enorm dikke middelvinger' naar de COVID-slachtoffers: volgens Van der Gijp is de schoonvader van Driessen één van hen.

Driessen publiceerde vlak na het titelfeest zijn column en vond dat de huldiging van Ajax een klap in het gezicht was. 'Naar de coronaslachtoffers, medische zorg, politie, horeca, dierentuinen, amusementsparken, handhavers die mensen voor 95 euro op de bon moeten slingeren, politiek en alle mensen die zich wel netjes aan de regels houden', schreef hij onder meer.

Volgens Van der Gijp heeft het coronavirus toegeslagen in de persoonlijke omgeving van Driessen. "Met Valentijn, dat kan ik wel begrijpen. Zijn schoonvader lag twee weken geleden nog op de IC. Die zijn dan zo hard getroffen, dat ze daarnaar kijken en denken: ik snap er helemaal niks van", heeft hij maandag laten weten in Veronica Inside, waar de Telegraaf-journalist regelmatig aanschuift.

Het kampioensfeest van Ajax leverde meerdere boze reacties op: niet alleen Driessen, ook demissionair minister Hugo de Jonge liet zijn onvrede blijken. Ajax heeft maandag op de gebeurtenissen gereageerd. "Wij kijken terdege naar onze verantwoordelijkheid, maar gezien de enorme hoeveelheid fans die zich buiten had verzameld was dit waarschijnlijk beter dan de spelers te verplichten binnen te blijven en de supporters te negeren", heeft woordvoerder Miel Brinkhuis laten weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws