Ajax reageert op kritiek: 'Beter dan spelers verplichten om binnen te blijven'

Ajax reageert op kritiek: 'Beter dan spelers verplichten om binnen te blijven'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 16:32ma 03-05-2021 om 16:32

Ajax stelt een dag na het behalen van de 35e landstitel dat de kritiek op het kampioensfeest van de club niet terecht is. Zo'n twaalfduizend Ajacieden verzamelden zich bij de Johan Cruijff Arena en spelers en staf vierden het feestje met ze mee.

Ajax werd verweten niet in te hebben gegrepen en de spelers hadden zich van hun voorbeeldfunctie bewust moeten zijn. Miel Brinkhuis, woordvoerder van de club, is het daar niet mee eens. "De spelers zijn spontaan vanaf het veld rechtdoor naar het parkeerdek gelopen", zegt hij tegen De Telegraaf. "In het lege stadion was goed hoorbaar dat het buiten ontzettend druk was."

Volgens de persvoorlichter van de landskampioen was het niet mogelijk geweest om anders te handelen dan nu gedaan is. "Wij kijken terdege naar onze verantwoordelijkheid, maar gezien de enorme hoeveelheid fans die zich buiten had verzameld was dit waarschijnlijk beter dan de spelers te verplichten binnen te blijven en de supporters te negeren."

Ajax werd zondag dankzij een 4-0 thuisoverwinning op FC Emmen kampioen van Nederland. Eerder won de ploeg van trainer Erik ten Hag ook al de beker.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws