Breaking news

Atlético slaat aanval Barça af, maar moet in spanning naar tweede kraker kijken

Swart over Ajax-feest: Je kunt kiezen: óf de hele stad naar de kloten of dit

Swart over Ajax-feest: "Je kunt kiezen: óf de hele stad naar de kloten of dit"

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 23:05ma 03-05-2021 om 23:05

Sjaak Swart heeft maandagavond bij Op1 gereageerd op de ophef rondom het titelfeest van Ajax. Mister Ajax had er ook zijn bedenkingen bij, maar toonde begrip voor de supporters die het 35ste landskampioenschap wilden vieren.

Swart was zelf aanwezig bij het kampioensduel met FC Emmen en stapte niet lang na afloop weer in zijn Fiat. Het drukbezochte feest buiten de Johan Cruijff Arena ging echter nog even door, tot verontwaardiging van velen. "Het is niet goed, maar ik vind wel: die supporters hebben het hele jaar al niks gehad", laat hij weten bij Op1. "Dan wordt Ajax kampioen. En ze hadden het goed geregeld, met allemaal hekken en dingen. Want als deze mensen de stad in waren gegaan, waren we veel verder van huis geweest."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

De gemeente Amsterdam had van tevoren al een noodverordening uitgevaardigd voor de omgeving van het Leidseplein, om feestjes van Ajax-fans in de binnenstad te voorkomen. "Je kunt kiezen: óf de hele stad naar de kloten of dit", stelt Swart. "Er zit niets anders op."

Na afloop van het feest werd gesproken van een 'spontane actie': de fans verzamelden zich buiten het stadion en de spelers en stafleden vierden het feestje mee. "Gezien de enorme hoeveelheid fans die zich buiten had verzameld was dit waarschijnlijk beter dan de spelers te verplichten binnen te blijven en de supporters te negeren", heeft woordvoerder Miel Brinkhuis laten weten.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Eens met Swart?

(1122 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws