De Jong (PSV): 'Moesten eerst vérkopen voordat we konden kopen, hoeft niet meer'

De Jong (PSV): 'Moesten eerst vérkopen voordat we konden kopen, hoeft niet meer'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 11:07wo 05-05-2021 om 11:07

PSV heeft zich onlangs verzekerd van een kapitaalinjectie van vijftig miljoen euro en heeft daardoor meer mogelijkheden op de transfermarkt. Spectaculaire miljoenenaankopen hoeven er echter niet verwacht te worden, benadrukt technisch directeur John de Jong.

PSV kan door extra investeringen en een hypotheek op het Philips Stadion extra budget vrijmaken. "En het bedrag kan inderdaad oplopen tot ongeveer vijftig miljoen euro", vertelt De Jong aan Voetbal International. Dat bedrag zal niet volledig opgaan aan nieuwe spelers. "Ik krijg geen vijftig miljoen euro zakgeld, hoor."

De eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen, doelman Joël Drommel, komt voor 3,5 miljoen euro over van FC Twente. "De kapitaalinjectie geeft ons wel meer handelingssnelheid dan normaal. Waar we altijd eerst moesten vérkopen voordat ik kon kopen, hoeft dat nu niet meer", vertelt De Jong, die echter niet van plan is om tien miljoen euro voor een speler als Davy Pröpper neer te leggen. "Er wordt gesuggereerd dat dit nu wél gaat gebeuren, maar zo zal het niet gaan. Wij kunnen geen tientallen miljoenen betalen voor een speler die daarna geen restwaarde meer heeft. Dat is niet des PSV's en zo willen we niet met dit plan omgaan. Wij zullen inventief blijven."

De Jong is ook van plan om meer in de jeugdopleiding te investeren. "We denken daar nog meer uit te kunnen halen. De regelgeving is veranderd, vijftienjarigen mogen we nu al een contract geven. In de categorie 15 tot en met 21 jaar willen we slagvaardiger kunnen handelen." De TD haalt Cody Gakpo aan. "Met vijftien kunnen ze al een contract tekenen, Cody is dit seizoen definitief doorgebroken en is 22 jaar. De periode ertussen is lang en ingewikkeld. Ik denk dat we daar als club winst kunnen boeken. We doen al veel goed, maar het kan nog beter."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat PSV komend seizoen kampioen worden?

Ja
44%
Nee
56%
(1258 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws