Enorme slag PSV in jacht op Ajax: financiële injectie van tientallen miljoenen

Enorme slag PSV in jacht op Ajax: financiële injectie van tientallen miljoenen

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 20:37vr 16-04-2021 om 20:37

Laatste update: vrijdag 16 april 2021 om 20:44vr 16-04-2021 om 20:44

PSV krijgt een enorme financiële impuls. Via grote investeerders en een hypotheek op het Philips Stadion krijgen de Eindhovenaren een kapitaalinjectie van vijftig miljoen euro, meldt de Nederlandse topclub vrijdag.

PSV heeft de voorbije periode onderzocht hoe het de financiële positie kan verbeteren, mede om de strijd met Ajax aan te kunnen blijven gaan. Daarbij is de keuze uiteindelijk gevallen op een constructie met meerdere investeerders in een partnerfonds, in lijn met hoe de club ook al bedrijven uit de regio verenigde in Metropoolregio Brainport Eindhoven.

PSV verwacht in totaal zo'n vijftig miljoen euro extra besteden te hebben. Dat budget moet in het komende halfjaar al beschikbaar zijn en onder meer in de selectie worden geïnvesteerd. Miljardair Robert van der Wallen is een van de initiatiefnemers. De ondernemer is bij PSV ook de voorzitter van de raad van commissarissen.

'PSV geeft geen zeggenschap uit handen en blijft volledig baas in eigen huis', verzekert de club. 'De directie verwacht door deze keuze de concurrentiepositie nationaal en internationaal te versterken.' Naast het kopen van spelers, kan de club het geld gebruiken voor investeringen in bijvoorbeeld het stadion, de faciliteiten op de PSV Campus en de jeugdopleiding. 'Daarnaast wil de club incidenteel ook kunnen toeslaan op momenten dat een topspeler met internationale ervaring voor een acceptabele prijs beschikbaar is', schrijft het Eindhovens Dagblad.

PSV vond een 'grondige herbezinning op de eigen toekomst noodzakelijk', weet de krant, nu Ajax financieel forse stappen vooruit heeft gezet. Op deze manier willen de Eindhovenaren mee blijven strijden om de landstitel en tot de top-32 van Europa blijven behoren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws