Q. Timber kiest voor vertrek bij Ajax: 'Er waren zoveel clubs geïnteresseerd'

Q. Timber kiest voor vertrek bij Ajax: 'Er waren zoveel clubs geïnteresseerd'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 14:30wo 05-05-2021 om 14:30

De Timber-broertjes hadden de droom om samen in het eerste van Ajax te voetballen, maar dat zit er voorlopig nog niet in: Jurriën is dit seizoen doorgebroken in Amsterdam, maar Quinten Timber vertrekt binnenkort naar FC Utrecht. De clubs stonden in de rij voor de negentienjarige middenvelder, vertelt zaakwaarnemer Christopher Coffie van Forza Sports Group aan VoetbalPrimeur.

Het is geen geheim dat Quinten en Jurriën Timber samen in het eerste van Ajax wilden spelen. Maar eerstgenoemde heeft uiteindelijk voor een nieuwe stap in z'n carrière gekozen, nadat gesprekken met Ajax op niets zijn uitgelopen. Aan interesse was echter geen gebrek: Utrecht wist meerdere clubs uit binnen- en buitenland af te troeven, verzekert Coffie.

"Er waren zoveel clubs geïnteresseerd, dat is niet normaal", zegt Coffie. Timber is in zijn keuze voor Utrecht niet over één nacht ijs gegaan. "Je kijkt naar de speelstijl, of ze jonge spelers de kans geven, serieus zijn en doorpakken. Quinten staat er gewoon heel goed op. We hebben goed gekeken naar wat het beste is voor zijn carrière op deze leeftijd. Hij moet net zo vaak spelen als Jurriën nu. Die heeft er ook hard voor moeten knokken. Als je erin komt en wekelijks speelt, kun je ook groeien. Dat past mooi bij de ambities van Utrecht."

De gesprekken met Ajax over een contractverlenging van Timber leverden uiteindelijk geen bevredigend resultaat op. "Quinten spreekt het zelf ook uit: het gaat echt om het sportieve. Hij heeft altijd op het middenveld gespeeld, maar de afgelopen twee jaar stond hij zelden op z'n eigen plek", zegt Coffie. "Als speler zet je dat wel aan het denken. Wat willen ze nou met me? Je probeert het zo goed mogelijk te doen omdat je wil slagen, maar uiteindelijk kijk je naar wat het beste bij jou past."

Jurriën is trots op de overstap van z'n tweelingbroer naar Utrecht, de geboortestad van de Timber-broers. "Maar dat zijn we allemaal", zegt Coffie. "De droom om samen te spelen is mooi, maar je moet ook realistisch zijn en kijken naar wat voor jou het beste is als speler. En uiteindelijk maak je dan een keuze. Utrecht kent hem al heel lang. Het contact is nadat ze naar Feyenoord zijn gegaan (in 2008, red.) ook nooit verdwenen. Het is mooi dat het dan nu samenkomt, vandaar ook de #welkomthuis. Die is wel passend."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws