FC Utrecht haalt Ajax-tweeling uit elkaar: Timber tekent voor drie seizoenen

FC Utrecht haalt Ajax-tweeling uit elkaar: Timber tekent voor drie seizoenen

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 10:04wo 05-05-2021 om 10:04

Laatste update: woensdag 5 mei 2021 om 10:12wo 05-05-2021 om 10:12

De Ajax-tweelingbroers Jurriën en Quinten Timber zullen komend seizoen geen teamgenoten meer zijn. Laatstgenoemde heeft voor drie seizoenen bij FC Utrecht getekend.

Dat hebben de Domstedelingen woensdag bevestigd via de officiële kanalen. Quinten Timber kwam in 2014 samen met broer Jurriën over van Feyenoord, zat een aantal keer bij de wedstrijdselectie, maar slaagde er niet in om zijn debuut in Ajax 1 te maken. Komend seizoen zal hij zijn Eredivisie-droom najagen in zijn geboortestad Utrecht. "Sportief gezien wil ik een mooie stap maken. FC Utrecht is een fantastische club, met fantastische fans. Ik vind de ambities die ze hebben heel mooi en wil daar graag een bijdrage aan leveren", laat hij weten aan de clubkanalen.

FC Utrecht haalde eerder de Griekse spits Anastasios Douvikas en heeft met Timber zijn tweede versterking binnen. Technisch directeur Jordy Zuidam is blij dat hij de 'echte Utrechtse jongen' naar De Galgenwaard heeft kunnen halen. "Een Utrechter die hier op de tribune heeft gestaan en eigenlijk nog zijn hele carrière voor zich heeft. Dat hij in deze fase van zijn carrière heel bewust voor ons kiest, met zijn potentie, en geloof heeft in onze plannen: daar zijn we ontzettend blij mee", vertelt hij. "Hartstikke mooi om te zien hoe trots de familie is dat nu de cirkel rond is voor Quinten."

Timber maakte in oktober 2018 zijn debuut in het betaald voetbal. Inmiddels staat de teller op veertig duels namens Jong Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws