'Koeman kreeg bij Southampton juist kritiek omdat hij talenten geen kans gaf'

'Koeman kreeg bij Southampton juist kritiek omdat hij talenten geen kans gaf'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 16:15wo 05-05-2021 om 16:15

Oriol Romeu is onder de indruk van het werk van Ronald Koeman bij FC Barcelona. De 29-jarige middenvelder, die werd opgeleid door de Catalanen, speelde bij Southampton onder de Nederlandse trainer.

"Hij verdient het om verder te gaan bij Barça, ze moeten hem nog een jaar geven", zegt Romeu tegen SER Catalunya. "Het winnen van de Spaanse beker is de grote verdienste van Koeman. En belangrijker nog dan de tactische kwestie is de eenheid in de kleedkamer die hij heeft bereikt."

Volgens de Spaanse controleur heeft Koeman lak aan reputaties en leeftijden. Kansen moet je simpelweg afdwingen. "Bij Barça is het enorm belangrijk dat hij jonge spelers de kans geeft, maar Koeman werd bij Southampton nog bekritiseerd omdat hij te weinig kansen gaf aan talenten. Hij zei toen dat hij die alleen gaf aan spelers die er klaar voor zijn. Bij Barça heeft hij die spelers, daarom spelen ze: Pedri, Ilaix (Moriba, red.), Ansu (Fati, red.)…"

Net als veel Barça-fans hoopt Romeu uiteindelijk Xavi in de dug-out van Barça te zien, maar nu nog niet. "Zijn tijd komt nog. Ik verwacht ook dat hij bij Barça eindigt, maar ik denk niet dat dit het juiste moment is. Ik hoop wel dat hij drie of vier jaar de tijd krijgt om zijn team te bouwen, maar als we over volgend seizoen praten, dan kies ik voor Koeman."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws