'Ik ga niet op de stoel van de bondscoach zitten, maar Cody kan wel iets forceren'

'Ik ga niet op de stoel van de bondscoach zitten, maar Cody kan wel iets forceren'

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 08:58do 06-05-2021 om 08:58

Boudewijn Zenden heeft bij PSV intensief samengewerkt met Cody Gakpo en vindt dat de Jong Oranje-international al toe is aan het grote Oranje. Gakpo raakte begin dit jaar geblesseerd, maar is volgens Zenden precies op tijd weer fit.

De bijna 22 jaar oude aanvaller viel op 16 januari uit tegen Sparta en moest twee maanden toekijken: vlak voor de interlandperiode in maart kon hij weer voorzichtig minuten maken, vervolgens blonk hij met Jong Oranje uit op het jeugd-EK en trok hij die lijn door bij PSV. Specialistentrainer Zenden vindt dat Gakpo nóg hoger in kan zetten. "Hij is ook een jongen die je graag bij Oranje zou willen hebben", vertelt de 44-jarige Maastrichtenaar aan De Telegraaf.

Volgens Zenden is het Gakpo achteraf niet slecht uitgekomen dat hij twee maanden buitenspel heeft gestaan. "Zijn blessure na de winterstop had een nadeel, maar zou nu zijn voordeel kunnen zijn. Je ziet dat hij beresterk is, lekker in zijn vel zit en echt nog wat in de accu heeft zitten richting het einde van het seizoen."

Nu de EK-selecties uit drie extra spelers mogen bestaan, lijkt de deur voor Gakpo wagenwijd open te staan. "Ik ga absoluut niet op de stoel van de bondscoach zitten. Maar Cody is wel iemand die, zeker met de drie extra te vergeven plekken in de selectie vanwege de coronaperikelen, iets kan forceren en doorbreken", adviseert Zenden zijn ex-ploeggenoot Frank de Boer. "Met zijn traptechniek en voorzetten alleen al, voor een eventueel plan B. Nu hij een constante waarde en belangrijk is bij PSV, zit hij ook in de fase dat hij richting het grote Oranje mag gaan denken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Gakpo hoort in Oranje

Eens
92%
Oneens
8%
(702 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws