De Graafschap 'is niet naïef' en vindt Ajax-kritiek Hugo de Jonge 'wat makkelijk'

De Graafschap 'is niet naïef' en vindt Ajax-kritiek Hugo de Jonge 'wat makkelijk'

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 09:32do 06-05-2021 om 09:32

SC Cambuur en Ajax hebben al feest mogen vieren, vrijdagavond is het hoogstwaarschijnlijk de beurt aan De Graafschap: als De Superboeren bij Jong Ajax winnen, is promotie naar de Eredivisie een feit. Heel uitgebreid zal dit echter niet gevierd worden.

De Graafschap heeft overleg gevoerd met de lokale overheid: er zal geen officiële huldiging komen, hebben beide partijen geconcludeerd. "En tegelijk zijn we niet naïef en weten we dat supporters rond middernacht naar het stadion zullen komen, om de spelersbus daar op te wachten", benadrukt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp echter in gesprek met de Gelderlander. "Stel dat ze wel komen, dan zullen we dat proberen te reguleren."

Ostendorp heeft ook de kritiek op de 'spontane' kampioenshuldiging van Ajax meegekregen. Ook demissionair minister Hugo de Jonge mengde zich in het debat. "Ik vond zijn kritiek wel wat makkelijk. Supporters gaan pas weg als ze de spelers hebben gezien", laat hij weten. De Graafschap wil het voorbeeld van het officieuze titelfeest van SC Cambuur volgen. "Ik zeg ook niet dat onze spelers zich niet laten zien. Liever een kort contactmoment en dan de oproep: ga nu naar huis."

De Graafschap pakte in de vorige speelronde een punt tegen kampioen Cambuur en gaat met vier punten voorsprong op Go Ahead Eagles en Almere City de 37ste speelronde in. Als het tegen Jong Ajax niet lukt, volgt er nog een herkansing tegen Helmond Sport.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws