MD: financieel geplaagd Barça noteert drietal in 'busca del nuevo Busquets'

MD: financieel geplaagd Barça noteert drietal in 'busca del nuevo Busquets'

06-05-2021 09:55
23

Sergio Busquets zet al dertien jaar lang de lijnen uit op het middenveld van FC Barcelona, maar de Catalanen beseffen dat de 32-jarige controleur niet het eeuwige leven heeft. 'Busca del nuevo Busquets', kopt Mundo Deportivo dan ook: Barcelona is al voorzichtig op zoek naar een opvolger van de routinier.

Busquets is dit seizoen nog steeds van waarde voor FC Barcelona: trainer Ronald Koeman zette hem in 46 wedstrijden in, maar in slechts dertien daarvan speelde de controleur van begin tot einde. Volgens Mundo Deportivo is Barcelona op zoek naar een vervanger van gelijkwaardig niveau, die Busquets komend seizoen kan ontlasten en op termijn definitief op kan volgen. Eduardo Camavinga (Stade Rennes), Manuel Locatelli (Sassuolo) en Mikel Merino (Real Sociedad) staan volgens MD op het Catalaanse lijstje.

Of ze ook haalbaar zijn, is echter een tweede. De drie worden gevolgd door meerdere topclubs en hebben bij hun huidige clubs nog doorlopende contracten: Merino heeft bijvoorbeeld een gelimiteerde transfersom van zestig miljoen euro. Barcelona zit bovendien krap bij kas. De Catalanen zijn al tijdenlang bezig met de bijna transfervrije Eric García, maar die deal is nog altijd niet officieel. Een ruiltransfer à la Arthur-Miralem Pjanic zou een oplossing kunnen zijn: Barcelona liet de Braziliaan afgelopen zomer naar Juventus gaan en haalde de Bosniër terug.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie