'Ik heb recent weleens met Ihattaren gesproken: als persoon, niet over PSV'

'Ik heb recent weleens met Ihattaren gesproken: als persoon, niet over PSV'

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 11:20do 06-05-2021 om 11:20

Laatste update: donderdag 6 mei 2021 om 11:28do 06-05-2021 om 11:28

Adam Maher leeft mee met Mohamed Ihattaren. De 27-jarige middenvelder van FC Utrecht heeft wel een idee wat de veelbesproken PSV'er doormaakt.

Maher stond tussen 2013 en 2018 onder contract bij PSV, maar had het moeilijk in Eindhoven. Hij begrijpt de vergelijking met Ihattaren. "We hebben dezelfde keuze moeten maken, tussen het Nederlands en het Marokkaans elftal", zegt de middenvelder in een uitgebreid interview met Voetbal International.

"Ik heb recent weleens met hem gesproken. Niet zozeer voetbalinhoudelijk. Ik ben vooral bezig met hem als persoon, niet met wat er bij PSV gebeurt. Ik probeer hem voor fouten te behoeden en merk dat hij bereid is te luisteren."

Het leven van een profvoetballer is niet altijd makkelijk, weet Maher. "Toen ik van AZ naar PSV ging, dacht ik dat er niets veranderde. Maar er verandert ontzettend veel! Grotere club, andere kleedkamer, media. Er komt veel meer druk bij. Ik probeer jonge spelers bij FC Utrecht te helpen, net als Mo. Tegelijkertijd weet ik dat ze niet alles zomaar aannemen. Je moet bepaalde dingen zelf ervaren. Dat ze later misschien denken: Die Adam had eigenlijk toch wel gelijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws