FC Groningen ziet spits (20) ondanks aanbieding naar Excelsior vertrekken

FC Groningen ziet spits (20) ondanks aanbieding naar Excelsior vertrekken

06-05-2021 12:25
29

Excelsior heeft zich verzekerd van de diensten van spits Thijs Dallinga. De twintigjarige aanvaller komt over van FC Groningen en heeft een contract voor twee seizoenen getekend in Rotterdam.

Dallinga debuteerde namens FC Emmen in het betaalde voetbal en maakte in december vorig jaar zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen. Ondanks een Groningse aanbieding, besloot hij zijn heil elders te zoeken. De keuze is gevallen op Excelsior, waar Dallinga meer perspectief ziet.

Directeur Ferry de Haan is blij met de komst van de spits. "Dallinga is een jonge en talentvolle aanvaller, die echt gekozen heeft voor zijn eigen ontwikkeling. Hij wil zo veel mogelijk speelminuten gaan maken en vindt Excelsior daar de juiste club voor. Hij is een spits die heel erg gretig en leergierig is. Daarom past hij goed binnen de ambities van onze club."

Dallinga onderstreept het verhaal van De Haan op de clubwebsite van Excelsior. "Ik moet minuten gaan maken, dat is het allerbelangrijkste. FC Groningen heeft mij ook een nieuwe aanbieding gedaan, maar ik denk dat de kans op speeltijd bij Excelsior groter is en daarom heb ik deze keuze gemaakt."

"Excelsior heeft de ambitie om terug te keren naar de Eredivisie en ik wil ook naar dat niveau. Dat is dus een mooi doel om gezamenlijk aan te werken", aldus de spits. "Met FC Emmen heb ik gezien dat het dan alle kanten op kan gaan, maar het belangrijkste is om eerst die play-offs te halen." Bij Groningen kwam Dallinga dit seizoen vijf keer in actie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie