'FC Barcelona zet eerste stap en opent gesprekken met Agüero'

'FC Barcelona zet eerste stap en opent gesprekken met Agüero'

06-05-2021 14:57 Laatste update: 15:13
39

FC Barcelona heeft de gesprekken met het kamp-Sergio Agüero geopend, meldt Sky Sports. De 32-jarige Argentijnse spits is na dit seizoen transfervrij en zal Manchester City na tien seizoenen gaan verlaten.

Kun kwam in 2011 over van Atlético Madrid en was sindsdien goed voor 258 goals namens Manchester City. Slechts vier daarvan kon hij in dit seizoen noteren: Agüero is mede door blessureleed buiten de boot gevallen in Manchester en komt niet meer in de plannen van manager Pep Guardiola voor.

Desondanks staat hij er goed op bij de Europese top. Meerdere grote clubs werden al aan Agüero gelinkt en FC Barcelona heeft nu dus de eerste stap gezet, meldt Sky Sports. De eerste gesprekken met zijn vertegenwoordigers zijn al achter de rug.

De interesse in Agüero lijkt vooral een manier om diens boezemvriend Lionel Messi binnenboord te houden. De vedette is na dit seizoen transfervrij en lijkt na de ontknoping van de titelstrijd een beslissing over zijn toekomst te nemen. Barcelona is in financieel opzicht zwaar getroffen door de coronacrisis en moet het vooral van transfervrije spelers hebben. Agüero's teamgenoot Eric García is ook op weg naar Camp Nou, Oranje-international Memphis Depay en Georginio Wijnaldum zouden eveneens op het lijstje van trainer Ronald Koeman staan.