Sjaak Swart: 'Van mij mag De Graafschap promoveren, ze hebben het verdiend'

Sjaak Swart: 'Van mij mag De Graafschap promoveren, ze hebben het verdiend'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 07:04vr 07-05-2021 om 07:04

Laatste update: vrijdag 7 mei 2021 om 07:24vr 07-05-2021 om 07:24

Sjaak Swart gunt De Graafschap de promotie naar de Eredivisie, zo vertelt hij in De Telegraaf. Mister Ajax deed vijf jaar geleden een uitspraak over De Superboeren die hem tot de dag van vandaag achtervolgd.

Nadat Ajax in Doetinchem de landstitel had verspeeld (1-1), sprak de 82-jarige Swart de hoop uit dat De Graafschap zou degraderen. "Ik hoop heerlijk dat ze eruit gaan. Dat ze zoveel gegeven hebben, dat ze niet meer kunnen lopen", zei Mister Ajax destijds tegen VoetbalPrimeur.

Die frustratie ligt inmiddels ver achter hem, benadrukt de voormalig buitenspeler. De Graafschap kan vrijdagavond uitgerekend in het duel met Jong Ajax promotie naar de Eredivisie veiligstellen. "Van mij mag De Graafschap promoveren, ja hoor", zegt Swart tegen De Telegraaf. "Ze doen het al twee jaar hartstikke goed. Of Jong Ajax daar een stokje voor gaat steken? Nee, Ajax 2 doet niet mee dit jaar. Al zijn ze jong, als je echt kwaliteit hebt, laat je jezelf toch niet zo piepelen?"

"De Graafschap heeft het verdiend, die promotie. Ze hebben best een aardig team, met jongens die een doelpunt kunnen maken. Volwassen ook. Nee, die laten dit niet lopen", voorspelt Swart.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws