Schmidt geeft negatief transferadvies: 'We kunnen ruimte voor hem maken'

Schmidt geeft negatief transferadvies: 'We kunnen ruimte voor hem maken'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 12:56vr 07-05-2021 om 12:56

PSV is niet van plan om mee te werken aan een transfer van Noni Madueke. Trainer Roger Schmidt hoopt dat de begeerde aanvaller ook komend seizoen in Eindhoven actief is.

Voor de negentienjarige Engelsman is belangstelling van tal van buitenlandse topclubs, waaronder Leicester City en Borussia Dortmund. "Hier blijven is de beste keuze. Bij PSV kan hij zich ontwikkelen en uitgroeien tot sleutelspeler", zegt de Duitser op de persconferentie. "Het is duidelijk dat hij veel potentie heeft, maar hij moet nog wat ervaring opdoen. We kunnen ruimte voor hem maken zodat hij hier belangrijk kan worden."

Schmidt wijst Madueke onder meer op zijn jonge landgenoten Phil Foden en Mason Mount, die deze week indruk maakten in de halve finales van de Champions League. "Zij hebben ook twee jaar nodig gehad om tot de rol te komen die ze nu hebben binnen hun teams. Voetbal bestaat niet alleen uit goede aannames: het is winnaarsmentaliteit, luisteren naar de tactieken. Dan kun je het beste voetbal laten zien. Natuurlijk moet je ook je wapens gebruiken, maar het begint met teamtactiek. Mindset is ook een kwaliteit, en Foden en Mount zijn daar heel goede voorbeelden van."

De PSV-coach wil komend seizoen ook zelf uitkomen in de Champions League met zijn selectie. Daarvoor moeten de Eindhovenaren wel AZ achter zich houden. "Dat moet voor een voetballer genoeg motivatie zijn, anders doe je het verkeerde beroep. Wij willen volgend seizoen in dat toernooi meedoen, dat hoef ik ze echt niet te vertellen. Natuurlijk brengt onze situatie druk met zich mee, maar dat is op het einde van het seizoen altijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Madueke klaar voor een stap?

Ja
28%
Nee
72%
(3028 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws