Update: Schreuder reageert op interesse Bayern: 'Ben heel blij hier'

Update: Schreuder reageert op interesse Bayern: 'Ben heel blij hier'

07-05-2021 13:25 Laatste update: 15:03
35

Julian Nagelsmann hoopt Alfred Schreuder los te weken bij FC Barcelona. De toekomstig Bayern München-trainer werkte bij Hoffenheim met de assistent van Ronald Koeman samen en wil hem nu ook als zijn rechterhand in de Allianz Arena, meldt ESPN op basis van bronnen.

Nagelsmann verruilt RB Leipzig na dit seizoen voor Bayern, dat afscheid neemt van Hansi Flick. De 33-jarige trainer is achter de schermen al bezig met de invulling van zijn technische staf en daarbij heeft hij zijn oog laten vallen op Schreuder. De Nederlander ging vorige zomer in het kielzog van Koeman bij Barcelona aan de slag. Eerder was hij onder meer assistent van Erik ten Hag bij Ajax.

Schreuder was ook al assistent van Nagelsmann bij Hoffenheim. In 2019 keerde hij terug bij de Bundesliga-club, dit keer als hoofdtrainer. Hij stapte in juni 2020 echter op vanwege een verschil van inzicht met de clubleiding.

Volgens ESPN ziet Barça Schreuder niet graag vertrekken. Hij is geliefd onder de spelers en heeft vooral een uitstekende band met de groep Engels- en Nederlandstaligen. Zo is hij nog altijd close met Frenkie de Jong, nadat de twee al samenwerkten bij Ajax.

Update: Alfred Schreuder heeft aan de NOS laten weten niet bezig te zijn met een mogelijke hereniging met Julian Nagelsmann bij Bayern München. "Ben heel blij hier", aldus de gewilde assistent van Ronald Koeman bij FC Barcelona. "Geruchten hou je altijd."