Van Nistelrooy spoort PSV aan: 'De volgende stap is een tribune van het stadion'

Van Nistelrooy spoort PSV aan: 'De volgende stap is een tribune van het stadion'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 15:31vr 07-05-2021 om 15:31

Ruud van Nistelrooy is blij dat de topscorerstrofee van de Eredivisie naar Willy van der Kuijlen vernoemd is, maar wil meer. De voormalig spits hoopt dat PSV een tribune naar het clubicoon zal vernoemen.

Vrijdag werd bekend dat de topscorer van de Eredivisie voortaan na het seizoen de Willy van der Kuiljen-trofee krijgt. Van Nistelrooy reageerde verheugd tegenover Voetbal International. "Terechte erkenning voor een wereldklasse speler en prachtmens. De volgende stap is een tribune van het Philips Stadion naar hem vernoemen", zegt de Geffenaar.

Van der Kuijlen kwam in april te overlijden. Hij is topscorer aller tijden van de Eredivisie met 311 doelpunten, waarvan hij er 308 in dienst van PSV maakte en 3 voor MVV liet noteren. 'Skiete Willy' werd na zijn overlijden geëerd in het Philips Stadion en als het aan Van Nistelrooy ligt blijft het daar dus niet bij.

De nieuwe trofee lijkt na dit seizoen naar Giorgos Giakoumakis te gaan. De Griekse topschutter van VVV-Venlo heeft 24 doelpunten op zijn naam staan en dat zijn er zeven meer dan zijn eerste concurrenten. Zowel Steven Berghuis (Feyenoord) als Donyell Malen (PSV) staan op zeventien treffers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws