PSV-huurlingen: grote aankopen richting uitgang, mogelijk tweede kans voor Sadílek

PSV-huurlingen: grote aankopen richting uitgang, mogelijk tweede kans voor Sadílek

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 15:00za 08-05-2021 om 15:00

Zes PSV'ers komen momenteel op huurbasis uit voor een andere club. Van die spelers zijn er vier afkomstig uit de hoofdmacht en twee uit Jong PSV. Hoe vergaat het de verhuurde spelers nu en is er nog een toekomst voor ze weggelegd bij PSV? VoetbalPrimeur zocht het voor je uit.

Bruma (Olympiakos)
Bruma kwam voor twaalf miljoen euro naar Eindhoven en werd de op één na duurste PSV-aankoop aller tijden. Die transfersom heeft Bruma alleen nog niet volbracht. In zijn eerste PSV-seizoen belandde hij op de bank, waarna de negenvoudig international van Portugal werd verhuurd aan Olympaikos. Ook in Griekenland schippert Bruma tussen basis en bank en presteert hij wisselvallig. In de dubbele Europa League-ontmoeting met zijn werkgever PSV speelde de vlugge buitenspeler ook niet de sterren van de hemel.

Olympiakos kan Bruma aan het einde van het seizoen voor zeven miljoen euro definitief inlijven. Het is vooralsnog niet bekend of de Grieken gebruik willen maken van die optie. Er is ook belangstelling uit Duitsland, Spanje en Turkije voor Bruma, vertelde zijn zaakwaarnemer onlangs. De toekomst van Bruma ligt dus niet in Eindhoven, waar hij nog tot 2023 onder contact staat te liggen. PSV zal waarschijnlijk een aardig verlies maken op de Portugees.

Ritsu Doan (Arminia Bielefeld)
Ook Doan kwam in de zomer van 2019 naar PSV, dat hem overnam van FC Groningen. De Eindhovenaren legden 7,5 miljoen euro op tafel. De Japanner maakte echter weinig indruk in de Lichtstad, waarna PSV hem stalde bij Bundesliga-promovendus Arminia Bielefeld. In Duitsland overtuigt Doan wél: hij is een vaste waarde bij Arminia en was tot dusver betrokken bij zeven goals.

De kans lijkt bijzonder klein dat we Doan terugzien bij PSV. Arminia kan de aanvaller aan het eind van dit seizoen definitief overnemen voor vijf miljoen euro. Dat wil de club erg graag doen, maar dan moet het wel eerst lijfsbehoud veilig zien te stellen. Ook als dat niet lukt, blijft Doan naar alle waarschijnlijkheid in de Bundesliga actief: meerdere teams uit die competitie hebben al bij PSV én Arminia geïnformeerd.

Michal Sadílek (Slovan Liberec)
Sadílek keerde afgelopen zomer tijdelijk terug naar zijn geboorteland, in de hoop op speelminuten. Bij Slovan Liberec beleeft Sadílek een sterk seizoen: hij is uitgegroeid tot één van de steunpilaren van het elftal. Ook was de 21-jarige controleur, die in Tsjechië vooral als centrale middenvelder speelt, al betrokken bij zeven doelpunten.

PSV is naar verluidt van plan om na dit seizoen te kijken of Sadílek 'in de toekomst nog van meerwaarde kan zijn'. Voor volgend seizoen liggen er mogelijk kansen voor Sadílek in Eindhoven. De huidige nummer twee van de Eredivisie wil weliswaar een nieuwe controlerende middenvelder halen, terwijl ook Pablo Rosario, Ibrahim Sangaré en Olivier Boscagli dit seizoen al regelmatig op die positie speelden. Rosario zou echter zomaar eens kunnen vertrekken en Sangaré heeft nog geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Het lijkt al met al voor de hand liggend dat Sadílek in de voorbereiding voor zijn kansen zal gaan. Als dat uiteindelijk teleurstellend uitpakt, dan kan de Tsjech toch nog kiezen voor een vertrek.

Derrick Luckassen (Kasimpasa)
Luckassen is dit seizoen zelfs twee keer verhuurd: voor de winterstop diende hij Anderlecht, inmiddels is het Turkse Kasimpasa zijn tijdelijke werkgever. In België was Luckassen op een compleet zijspoor beland, waardoor hij voortijdig vertrok. Bij Kasimpasa is dat echter niet het geval: in alle wedstrijden waarin Luckassen beschikbaar was, speelde hij. De stopper moest wel een aantal duels missen vanwege schorsingen en blessures.

Luckassen ligt in Eindhoven nog tot medio 2023 vast, maar de 25-jarige Amsterdammer kan komende zomer zo goed als zeker op zoek naar een nieuwe club: er is voor Luckassen geen perspectief meer bij PSV. Het lijkt ook waarschijnlijk dat hij voor minder dan vijf miljoen euro – het bedrag dat PSV ooit voor hem betaalde aan AZ – de deur uitwandelt.

Justin de Haas (Dinamo Zagreb) en Rico Zeegers (MVV Maastricht)
De Haas en Zeegers speelden in de eerste seizoenshelft allebei hun wedstrijden voor Jong PSV, waarna ze afgelopen winter verhuurd werden. In Kroatië speelt De Haas wekelijks, alleen niet in de hoofdmacht van Dinamo Zagreb: de stopper moet het doen met optredens in het tweede elftal. Bij MVV speelt Zeegers ook het gros van de wedstrijden, alleen doet hij dat wél in de hoofdmacht.

Hoewel De Haas en Zeegers bij hun nieuwe clubs meer minuten maken dan bij Jong PSV, keren ze niet meer terug naar Eindhoven. De contracten van de twee lopen af en werden al formeel opgezegd door PSV. De club mag de verbintenissen van De Haas en Zeegers in principe nog verlengen, maar die kans lijkt alleen in theorie te bestaan.

 

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws