'Feit dat Ajax al kampioen is, maakt niet uit. Daar is rivaliteit te groot voor'

'Feit dat Ajax al kampioen is, maakt niet uit. Daar is rivaliteit te groot voor'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 20:12vr 07-05-2021 om 20:12

Justin Bijlow staat na langdurig blessureleed weer onder de lat bij Feyenoord. De sluitpost kijkt uit naar De Klassieker tegen Ajax van aankomend weekend en stelt dat het voor hem niet uitmaakt dat Ajax al kampioen van de Eredivisie is.

Het is een opvallende statistiek: Bijlow speelde al meer dan vijftig officiële duels in het shirt van Feyenoord, maar De Klassieker van aanstaande zondag wordt de eerste wedstrijd tegen Ajax die hij gaat spelen in de eigen Kuip. "Ik probeer rustig te blijven. Het is natuurlijk een speciale wedstrijd, maar ik doe dezelfde dingen als altijd", vertelt Bijlow in gesprek met Studio Feyenoord.

Een Klassieker blijft een Klassieker, zo geeft Bijlow aan. Dat Ajax vorige week de Eredivisie-titel pakte tegen FC Emmen, doet daar niets aan af. "Bij mijn vrienden en familie zal de spanning wel toenemen, naarmate de wedstrijd dichterbij komt. Het feit dat Ajax al kampioen is, maakt niet uit. De Klassieker is altijd een wedstrijd op zich. Daar is de rivaliteit te groot voor", aldus Bijlow.

De Feyenoord-sluitpost heeft inmiddels vier wedstrijden achter elkaar gekeept, na zijn langdurige blessure. "Ik voel me goed, het is lekker om elke week weer te spelen. Dat gevoel heb ik gemist, ik ben een topsporter en wil altijd spelen. Als dat elke keer onderbroken wordt, dan doet dat wat met je. Ik heb er altijd vertrouwen in gehouden dat het goed zou komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws