Ajax krijgt geen erehaag in De Kuip: 'Dat is geen traditie, een hand is genoeg'

Ajax krijgt geen erehaag in De Kuip: 'Dat is geen traditie, een hand is genoeg'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 14:30vr 07-05-2021 om 14:30

Dick Advocaat en Feyenoord zijn niet van plan om een erehaag te vormen voor Ajax. De club uit de hoofdstad werd afgelopen zondag voor de 35e keer kampioen van Nederland, maar in De Kuip zal er niet geklapt worden.

Fans van Feyenoord spraken zich massaal uit tegen het vormen van een erehaag voor de eeuwige rivaal. Volgens Advocaat gaat het er ook niet van komen. "Ik wil Ajax zeker feliciteren", legt de trainer zijn plannen uit op de persconferentie. "Ze krijgen een hand, want een erehaag is hier geen traditie. Een hand en een felicitatie is genoeg."

De Rotterdammers spelen zonder Steven Berghuis en Jens Toornstra, die beiden geschorst zijn, maar putten wel moed uit de heenwedstrijd in Amsterdam. Toen kreeg Feyenoord te weinig met een 1-0 nederlaag. "We speelden daar één van onze betere wedstrijden en ook nu moeten we mannelijk voetballen."

Advocaat verwacht niet dat Ajax met champagnebenen aan de aftrap zal staan in Rotterdam-Zuid. "Het kan altijd alle kanten op. Sommige ploegen vliegen erop en willen het weer laten zien. Het ligt aan ons, wij moeten het zelf gaan brengen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws