Tagliafico: 'In Argentinië is zoiets ondenkbaar, het gebeurt gewoon niet'

Tagliafico: 'In Argentinië is zoiets ondenkbaar, het gebeurt gewoon niet'

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 09:41za 08-05-2021 om 09:41

Laatste update: zaterdag 8 mei 2021 om 14:01za 08-05-2021 om 14:01

Zijn tijd in de Eredivisie heeft Nicólas Tagliafico naar eigen zeggen een completere voetballer gemaakt. De Argentijnse linksback van Ajax heeft vooral in aanvallend opzicht veel bijgeleerd in Nederland, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Het verschil tussen het Argentijnse voetbal en het Nederlandse voetbal is zeer groot, stelt Tagliafico. "In Argentinië was ik in mijn hoofd steeds verdedigend bezig, nu denk ik ook meer in balbezit en hoe ik aanvallend van waarde kan zijn." De Argentijn is naar eigen zeggen een veelzijdige speler geworden in Amsterdam. "Met dank aan de visie van Ajax en deze trainer. Verdedigend wist ik wat ik kon brengen, haalde ik een goed niveau, maar ik merkte dat ik aanvallend nog veel kon leren en groeien."

Vooral het steeds maar door blijven voetballen vindt Tagliafico fascinerend aan de Nederlandse opvatting. De Argentijn refereert direct aan de 0-13 uitoverwinning bij VVV-Venlo van dit seizoen. "In Argentinië snapten ze er helemaal niets van", vertelt de linksback, die na afloop van die wedstrijd talloze berichten kreeg uit zijn vaderland. "Ze dachten dat de tegenstander niet was komen opdagen."

"In Argentinië is zoiets ondenkbaar", vervolgt hij zijn verhaal. "Het gebeurt gewoon niet, onmogelijk. Bij 4-0 waren alle spelers in het doel gaan staan, of er waren vechtpartijen uitgebroken. Maar ik denk vooral dat tegenstanders hadden laten merken: tot hier en niet verder, het is klaar zo. In Nederland blijft iedereen dan gewoon lekker doorvoetballen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws