Politievakbond is het zat en dreigt met tijdelijke staking tijdens Feyenoord-Ajax

Politievakbond is het zat en dreigt met tijdelijke staking tijdens Feyenoord-Ajax

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 20:54za 08-05-2021 om 20:54

Laatste update: zaterdag 8 mei 2021 om 21:01za 08-05-2021 om 21:01

De Algemene Nederlandse Politie Vereniging (ANPV) heeft gedreigd om tijdens Feyenoord-Ajax van zondag te gaan staken. De politievakbond wil hiermee aandacht vragen voor de zware werkomstandigheden van agenten.

De politie en ME moesten zaterdag – in aanloop naar De Klassieker – al in actie komen bij een bijeenkomst van Feyenoord-fans: één van hen gooide met vuurwerk en een grote groep keerde zich tegen de politie. Voor de ANPV is de maat nu vol. 'Wij, de gezamenlijke vakbonden stellen voor en peilen jullie als achterban, om morgen het werk neer te leggen bij de klassieker Feyenoord-Ajax', laat het weten in een statement. 'Er is dus een gerede kans dat de politievakbonden hun achterban oproepen om morgen tussen 13:00 uur en 15:00 uur het werk neer te leggen tijdens de wedstrijd Feyenoord-Ajax in Rotterdam.' De wedstrijd tussen de twee aartsrivalen begint zondag om 14.30 uur.

De politie heeft al maandenlang de handen vol aan verschillende demonstraties, terwijl de meeste agenten nog geen coronavaccin ontvangen hebben. Ook de weinig voortvarende gesprekken over een nieuwe politie-cao zorgen voor wrevel. 'Daarbij opgeteld dat het werk de politiemensen aan de lippen staat, maakt dat de vier politievakbonden steeds meer signalen van hun achterban krijgen om maar gewoon eens te stoppen met steeds als kop van jut te dienen als het ontbrandt in de maatschappij', klinkt het.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws