Honderden Feyenoord-supporters bij 1908, ME gaat over tot arrestaties

Honderden Feyenoord-supporters bij 1908, ME gaat over tot arrestaties

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 12:11za 08-05-2021 om 12:11

Laatste update: zaterdag 8 mei 2021 om 12:28za 08-05-2021 om 12:28

Bij de afsluitende training van Feyenoord in aanloop naar het duel met Ajax zijn zaterdag supporters gearresteerd. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Er waren honderden supporters aanwezig.

De aanwezige achterban wilde Feyenoord steunen in aanloop naar de beladen Klassieker tegen Ajax. Een deel van de supporters had fakkels en zwaar vuurwerk bij zich. Ook scandeerden zij leuzen tegen Ajax. Bij het trainingscomplex 1908 waren veel politie en ME aanwezig. Er zijn arrestaties verricht, maar het is niet duidelijk hoeveel.

Volgens het AD was de sfeer onder de honderden supporters 'onrustig'. Er werd veel zwaar vuurwerk afgestoken en dat zorgde weer voor huilende kinderen, die met hun vader of moeder naar de afsluitende training kwamen. 'Volgens een supporter zijn ze bij elkaar voor een sfeeractie in aanloop naar de wedstrijd, maar zorgen de aanwezigheid van ME en de ontplofte bommen in twee Feyenoord-cafés voor een grimmige sfeer. Een kleine roep supporters en de ME kwamen kort ook met elkaar in conflict. Bussen werden aangevallen met houten stokken en er werden stenen gegooid', schrijft de krant.

Een kleine groep Feyenoord-supporters kwam in aanraking met de ME. Bussen werden aangevallen met houten stokken en er werden stenen gegooid. Maar er waren ook supporters die zich netjes gedroegen. Op beelden op social media is te zien hoe Feyenoord-supporters massaal optrekken en de confrontatie zoeken met de ME.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws