Lof voor Ten Hag: 'Heel goede manager voor alle spelers en zeker voor Onana'

Lof voor Ten Hag: 'Heel goede manager voor alle spelers en zeker voor Onana'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 13:12zo 09-05-2021 om 13:12

Eyong Enoh gelooft in de onschuld van Andre Onana, die door de UEFA voor één jaar is geschorst vanwege het gebruik van het verboden middel furosemide. De oud-middenvelder van Ajax heeft regelmatig contact met de doelman van de Amsterdammers.

"Ik ken Andre als persoon en als professional, ik vertrouw hem", zegt Enoh tegen Ajax Showtime. "De UEFA gelooft hem, dus ik zie ook geen enkele reden om het verhaal van Andre niet voor waarheid aan te nemen. Hij is een hele goede en intelligente speler die het al jaren heel goed doet bij Ajax. Dat zou hij nooit willen vergooien door opzettelijk doping te gebruiken."

Enoh ontfermde zich over Onana, toen de keeper zich voor het eerst bij de nationale ploeg van Kameroen meldde. Daar kwam een vriendschap uit voort. "Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Mentaal is hij heel erg sterk. Daarbij heeft hij veel steun aan zijn familie, maar ook vanuit de spelersgroep van Ajax voelt hij veel steun. Dat werd natuurlijk geïllustreerd met die actie waarbij alle spelers in een Onana-shirt het veld opkwamen."

Enoh looft de wijze waarop de spelers van Ajax de doelman betrekken in de feestvreugde. "Ook Erik ten Hag speelt daar een grote rol is. Ten Hag is een hele goede manager voor alle spelers en ook zeker voor Andre. Hij vraagt vaak hoe het met hem gaat en laat blijken dat Andre nog steeds tot zijn team behoort. Dat alles helpt Andre door deze periode heen."

Over de moeizame contractonderhandelingen tussen Onana en Ajax, wil Enoh niet al te veel kwijt. "Ik hou van Ajax en ik hou ervan om Andre in het Ajax-shirt te zien. Wat mij betreft blijft hij dan ook langer in Amsterdam, maar ik ga hem daar niet bij adviseren." Onana zou desondanks klaar zijn voor een transfer. "Hij heeft al meerdere seizoenen laten zien dat hij tot de beste keepers ter wereld behoort en hij zou een versterking zijn voor heel veel clubs in Europa. Zijn langdurige schorsing verandert daar niets aan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

De straf voor Onana is te zwaar

Eens
82%
Oneens
18%
(3318 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws