PSV'ers luisterden mee met Zahavi tijdens overval: 'Ging van alles door de bus'

PSV'ers luisterden mee met Zahavi tijdens overval: 'Ging van alles door de bus'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 20:49zo 09-05-2021 om 20:49

De spelers van PSV zaten nietsvermoedend in de bus voor het uitduel met Willem II, toen ze werden opgeschrikt door een telefoontje dat Eran Zahavi van het thuisfront kreeg. De vrouw van de spits was thuis in Amsterdam-Buitenveldert overvallen en werd gedwongen om haar man te bellen.

De overvallers waren op zoek naar kostbaarheden en dwongen de vrouw van de PSV-spits om contact op te nemen. Op dat moment zat Zahavi met zijn teamgenoten in de spelersbus: de PSV-selectie kreeg het nieuws over de overval op die manier te horen en reageerde geschokt. "Er ging ineens van alles door die bus. Niet letterlijk natuurlijk, we waren heel erg aangeslagen en voelden ons machteloos", wordt aanvoerder Denzel Dumfries geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Zahavi haakte op het allerlaatste moment af voor de wedstrijd en vertrok direct naar zijn gezin. "Eran zei bij zijn vertrek nog dat we ons op de wedstrijd moesten concentreren", aldus Philipp Max. Dat lukte, omdat de PSV-spelers vlak voor de aftrap goed nieuws kregen. "De trainer heeft iedereen voor de wedstrijd nog geïnformeerd dat het naar omstandigheden in orde was en dat gelukkig niemand gewond was geraakt. Voor ons was er een extra motivatie om te winnen en dat is ons gelukt."

PSV won uiteindelijk met 0-2 in Tilburg. Over de overval op het gezin van Zahavi zijn verschillende berichten naar buiten gekomen: de vrouw van de PSV-spits zou vastgebonden zijn en naar verluidt is haar haar afgeknipt. Bovendien zou één van de aanwezige kinderen ook mishandeld zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws