'Ergernis' bij arbitersbaas Van Egmond: Verkeerde toepassing van de regels

'Ergernis' bij arbitersbaas Van Egmond: "Verkeerde toepassing van de regels"

09-05-2021 23:57
41

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond is niet blij met de gebeurtenissen tijdens FC Twente-Heracles van zaterdagavond. Arbiter Allard Lindhout en VAR Marc Nagtegaal trokken tijdens de Twentse derby een in eerste instantie gegeven penalty in, maar dat had volgens Van Egmond niet moeten gebeuren.

Het moment van zaterdagavond zorgde voor veel ophef op social media: de thuisploeg kreeg een strafschop mee, maar deze werd tenietgedaan, doordat de bal nog rolde tijdens de hieraan voorafgaande doeltrap van Joël Drommel. Arbiter Lindhout gaf na afloop al ruiterlijk toe dat het een en ander fout was gegaan. "Hij (VAR Nagtegaal, red.) constateert dat de bal niet stil ligt en attendeert mij daarop, maar dat mag hij niet. Ik heb hem daarin gevolgd en dat had ik niet moeten doen", liet hij na afloop weten.

Van Egmond laat desgevraagd weten dat hij hier 'met ergernis' naar heeft gekeken. "Want dit kan niet", laat hij weten bij het ESPN-programma Dit was het Weekend. "Dit is gewoon een verkeerde toepassing van de regels en dat is niet goed. Dat kunnen we ons als arbitrage niet veroorloven."

De VAR mag volgens de spelregels niet ingrijpen bij een zogeheten 'verkeerde spelhervatting', al was hier volgens Van Egmond ook geen sprake van tijdens de Twentse derby. "Die bal bewoog nauwelijks, dus ik heb een sterke voorkeur voor gewoon doorspelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie