Zidane furieus op arbitrage: 'Spreek hier nooit over, maar nu ben ik boos'

Zidane furieus op arbitrage: 'Spreek hier nooit over, maar nu ben ik boos'

10-05-2021 07:19 Laatste update: 07:48
24

Zinédine Zidane heeft zich na het gelijkspel tegen Sevilla zondagavond woedend uitgelaten over de arbitrage. De trainer van Real Madrid vindt dat zijn ploeg enorm benadeeld is en begrijpt niets van de genomen beslissingen.

Real leek in de 78e minuut een penalty te krijgen na een overtreding op spits Karim Benzema, maar in plaats daarvan kreeg Sevilla, op aanraden van de VAR, een strafschop. Verdediger Éder Militão had volgens de arbitrage even daarvoor hands gemaakt. Sevilla-middenvelder Ivan Rakitic benutte de toegekende strafschop vervolgens. "Ik begrijp hier helemaal niets van", reageerde Zidane na afloop verslagen op de persconferentie.

De normaal zo kalme Zidane kon zich na de cruciale partij tegen Sevilla nauwelijks inhouden. "Als dit hands is van Militão, is het ook hands van Sevilla. De uitleg van de scheidsrechter heeft mij niet overtuigd. Ik spreek nooit over de arbitrage, maar vandaag ben ik boos. Ik zie namelijk twee keer hands, maar alleen wij worden bestraft", gaat Zidane verder.

Invaller Eden Hazard redde in de slotfase nog een punt voor Real Madrid. Door het gelijkspel tussen Real en Sevilla blijft het onverminderd spannend in de top van de Primera División. FC Barcelona en Atlético Madrid speelden zaterdagmiddag doelpuntloos gelijk in Camp Nou, waardoor de stand niet gek veel veranderd is. Met nog drie competitieronden te gaan blijft Atlético lijstaanvoerder met 77 punten. Real en Barcelona volgen met ieder 75 punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie