'Interne discussie bij Barça, Laporta houdt zich stil: onzekerheid rond Koeman'

'Interne discussie bij Barça, Laporta houdt zich stil: onzekerheid rond Koeman'

10-05-2021 07:34
37

Het is allerminst zeker dat Ronald Koeman ook volgend seizoen trainer van FC Barcelona is. Maandagochtend, twee dagen na het doelpuntloze gelijkspel tegen koploper Atlético Madrid, zaaien Diario SPORT en La Vanguardia twijfels over de toekomst.

De meeslepende finale van het La Liga-seizoen is in volle gang, maar Barcelona heeft al één oog gericht op volgend seizoen. In Camp Nou is nog veel onzeker, melden de Catalaanse ochtendkranten. Barça wil Eric García en Memphis Depay contracteren, terwijl de komst van een grote speler bovenaan het verlanglijstje van president Joan Laporta staat. Bovendien loopt het contract van Lionel Messi nog steeds af én is er de situatie van Koeman.

Koeman heeft een doorlopend contract tot de zomer van 2021 en Barcelona is niet verplicht om dat te bevestigen, maar intern is er volgens Diario SPORT een discussie gaande over de prestaties van de ploeg. Het werk van de Nederlandse trainer wordt 'met het grootste respect' bekeken, klinkt het. Het zegt volgens de Spaanse media wel wat dat Laporta in de aanloop naar de presidentsverkiezingen sprak met Jürgen Klopp (Liverpool) en Julian Nagelsmann (RB Leipzig, volgend seizoen Bayern München).

In het openbaar, voor en na de verkiezingen, heeft Laporta altijd met respect gesproken over Koeman en zijn verdiensten, maar zelfs na de gewonnen finale van de Copa del Rey weigerde hij te beloven dat de oud-bondscoach nog een seizoen aan het roer staat. Koeman krijgt daardoor voortdurend vragen over zijn toekomst. Binnen het bestuur zou er géén unanieme steun zijn voor de trainer.

No Poll