Van Gaal gelooft nog in titelkansen Barcelona: 'Is geen makkelijke tegenstander'

Van Gaal gelooft nog in titelkansen Barcelona: 'Is geen makkelijke tegenstander'

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 19:06za 08-05-2021 om 19:06

Laatste update: zaterdag 8 mei 2021 om 19:42za 08-05-2021 om 19:42

Louis van Gaal gelooft nog steeds in de titelkansen van FC Barcelona. De Catalanen speelden zondagmiddag met 0-0 gelijk tegen Atlético Madrid, waardoor de formatie van Ronald Koeman nu afhankelijk is van Real Madrid én Atlético voor een eventueel kampioenschap.

Als Barcelona nog kampioen wil worden, moet het hopen dat Real en Atlético in hun laatste competitiewedstrijden nog punten laten liggen. Toch is Van Gaal nog hoopvol dat Ronald Koeman en co. aan het einde van de rit met de LaLiga-bokaal in handen staan. "De kans op het kampioenschap is kleiner geworden, maar het is nog niet gedaan", vertelt de oud-Barça-trainer in de studio bij Ziggo Sport.

"Eerst moet Real Madrid winnen van Sevilla. Dat is geen gemakkelijke tegenstander", beredeneert Van Gaal. "Lopetegui zit daar en heeft nog een appeltje te schillen met Real, die sowieso moeilijk hun wedstrijden winnen. Ik denk dat Real niet goed genoeg is. Atlético heeft ook meer moeite met winnen dan Barcelona."

Voor Barcelona staan er nog duels met Levante, Eibar en Celta de Vigo op het programma. Atlético neemt het nog op tegen Osasuna, Real Sociedad en Real Valladolid. Real Madrid kruist zondagavond nog de degens met Sevilla, waarna duels met Granada, Athletic Club en Villarreal wachten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws