Rensch hoopt op belletje: 'Blijf mijn best doen, je weet nooit hoe het loopt'

Rensch hoopt op belletje: 'Blijf mijn best doen, je weet nooit hoe het loopt'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 08:01ma 10-05-2021 om 08:01

Laatste update: maandag 10 mei 2021 om 08:07ma 10-05-2021 om 08:07

Devyne Rensch hoopt dat bondscoach Frank de Boer een plaatsje voor hem heeft in de EK-selectie van het Nederlands elftal. De jeugdige vleugelverdediger van Ajax beleeft dit seizoen zijn definitieve doorbraak in Amsterdam en droomt stiekem dat zijn seizoen na de Eredivisie nog niet klaar is.

De achttienjarige Rensch hoopt dat hij een telefoontje van De Boer gaat krijgen. "Ik focus me op het grote EK en het jeugd-EK, omdat je nooit weet hoe het loopt. Ik blijf mijn best doen en zie wel hoe het loopt", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Zondagmiddag speelde Rensch zeventig minuten mee in de Klassieker tegen Feyenoord (0-3). "Natuurlijk had ik liever in een volle Kuip gespeeld, maar nu kan het gewoon niet anders. Dat moeten we accepteren. Ik hoop dat de fans thuis een leuke wedstrijd hebben gezien, omdat de 0-3 staat."

Ajax is uitgespeeld in de Eredivisie, maar Rensch vindt het twee speelrondes voor het einde van het seizoen te vroeg om gas terug te nemen. "Het is nog niet het moment om terug te kijken. Voor je het weet is het donderdag. En dan staat de volgende wedstrijd op het programma." Ajax speelt aankomende donderdag thuis tegen VVV-Venlo en sluit het seizoen volgend weekend af met een uitwedstrijd tegen Vitesse.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Rensch mee naar het EK?

Ja!
46%
Nee...
54%
(661 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws