De Eredivisie-flops: vijf van de elf spelers afkomstig uit matte Klassieker

De Eredivisie-flops: vijf van de elf spelers afkomstig uit matte Klassieker

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 11:00ma 10-05-2021 om 11:00

Speelronde 32 van dit Eredivisie-seizoen stond in het teken van De Klassieker, die echter bitter tegenviel. Dat blijkt ook wel uit ons wekelijkse floplijstje: vijf van de elf spelers stonden zondagmiddag op het veld van De Kuip.

Ramon Leeuwin (AZ)
AZ-trainer Pascal Jansen is opgezadeld met een hoofdpijndossier in het hart van zijn verdediging. Timo Letschert viel zaterdag geblesseerd uit en diens vervanger Ramon Leeuwin pakte na 36 minuten al rood. Fortuna Sittard-spits Sebastian Polter ging eenvoudigweg slimmer het duel aan en Leeuwin moest aan de noodrem trekken. Het gevolg: veertig bange minuten tegen Fortuna en moeilijke Hemelvaartwedstrijd tegen FC Groningen op komst.

Tyrell Malacia (Feyenoord)
In Amsterdam had hij Antony in zijn broekzak, tijdens de 'return' in De Kuip zat Malacia er ook kort op. Na een uur spelen deed hij zijn ploeg echter de das om in De Klassieker: Feyenoord stond net met één man meer op het veld, toen Malacia een onnodige overtreding op Antony maakte en ook in mocht rukken. Feyenoord kon direct de witte vlag hijsen: Malacia leek dit seizoen zijn druistigheid en wisselvalligheid afgeschud te hebben, maar dit was wel degelijk een duur inschattingsfoutje.

Thierry Lutonda (RKC Waalwijk)
Iets met een ezel en een steen: Vito van Crooij kon tijdens VVV-RKC tot twee keer toe een doelpunt voorbereiden vanaf rechts en de linksback van RKC was tot twee keer toe in geen velden of wegen te bekennen. RKC hield met enig fortuin een punt over aan de kelderkraker in De Koel en vooral Lutonda zal opgelucht adem hebben gehaald...

João Teixeira (Feyenoord)
Ooit was hij voorbestemd om de nieuwe Deco te worden en werd hij door Liverpool uit de jeugdopleiding van Sporting Portugal opgepikt. Wie hem zondag zag tegen Ajax zag spelen, zou het echter niet geloven. Toegegeven: Teixeira heeft een tijdje buitenspel gestaan met een vervelende blessure en mist nog wedstrijdritme. Maar zijn bijdrage van zondagmiddag was wel erg pover.

Leroy Fer (Feyenoord)
Steven Berghuis en Jens Toornstra waren niet van de partij en dus werd routinier Fer geacht om Feyenoord bij de hand te nemen tegen Ajax. De gelegenheidsaanvoerder zakte echter door het ijs. Dat hij zijn verantwoordelijkheid nam toen zijn ploeg een penalty kreeg, is te prijzen: de pingel van Fer was echter ondermaats, net als zijn algehele optreden.

Davy Klaassen (Ajax)
Een naam die we niet vaak tegenkomen in ons wekelijkse floplijstje: Davy Klaassen had echter zijn dag niet tegen Feyenoord. De Hilversummer is bezig aan een topseizoen en heeft normaal gesproken een hoge ondergrens, maar zakte daar in De Kuip doorheen.

Mike Trésor (Willem II)
2019/2020 was het beste seizoen uit zijn – nog prille – carrière en Trésor wordt sindsdien met extra aandacht bekeken. Als hij eens een mindere wedstrijd speelt, valt dat dus op. Tegen PSV hield het niet over: Willem II schopte sowieso geen deuk in een pakje boter en Trésor was één van de allerminsten op het veld.

Mitchell van Bergen (sc Heerenveen)
Na de bloedeloze 0-0 tegen FC Utrecht informeerde Hans Kraay junior naar de toekomstplannen van Van Bergen. Die liet weten dat hij graag een stap hogerop wilde zetten, maar Kraay corrigeerde de Ossenaar en stipte aan dat zijn rendement omhoog moest. De ESPN-interviewer had geen ongelijk: Van Bergen kreeg twee opgelegde kansen om Heerenveen een overwinning te bezorgen, maar kwam niet tot scoren. De laatste kans op Europees voetbal lijkt hierdoor verkeken voor de Friezen.

Luka Adzic (FC Emmen)
Eén van de pijlers onder de indrukwekkende wederopstanding van FC Emmen, maar de Servische vleugelaanvaller heeft het zondag niet waar kunnen maken tegen FC Groningen. Na de eerste helft hoefde Adzic niet meer terug te komen.

Róbert Bozeník (Feyenoord)
De Slowaakse miljoenenaankoop werd lange tijd genegeerd door Dick Advocaat, maar moest er tijdens De Klassieker weer staan. Dat werd geen groot succes, integendeel. Bozeník maaide in zijn eigen strafschopgebied over de bal heen, met een tegengoal tot gevolg, en heeft verder vrijwel geen bal geraakt. En bij die ene keer dat hij wél tot scoren kwam, bleek hij buitenspel te staan. Dat kon er ook nog wel bij...

Armando Broja (Vitesse)
Tot slot een afgevaardigde uit het laatste vrijdagavondduel van dit Eredivisie-seizoen. Vitesse ging kopje onder tegen Sparta en Broja onderscheidde zich in negatieve zin. De Chelsea-huurling is één van de aangename verrassingen van dit seizoen, maar kwam op Het Kasteel niet in het stuk voor.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws